Betrouwbare informatie over zorg bij zwangerschap en bevalling van zorgverleners in de geboortezorg.
Het BIG-register geeft duidelijkheid over wat een zorgverlener kan en mag. Op deze site vind je alle geregistreerde zorgverleners, kun je terecht voor herregistraties en ook voor het erkennen van je buitenlandse diploma.
Hier vind je informatie over uiteenlopende gynaecologische onderwerpen (denk aan anticonceptie, bekkenbodem- en verzakkingsproblemen, zwangerschap, de bevalling, miskraam, overgang).
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is een Nederlandse overheidsinstantie, een onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op deze site vind je informatie over het toezicht op de kwaliteit van de zorg, medische producten en jeugdhulp.
Op deze site vind je informatie over integrale geboortezorg in Nederland. Er wordt veel samengewerkt aan de best mogelijke start voor elke zwangere, elk kind en elk gezin.
Dit is de website van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Boordevol informatie over de verloskundige zorg in Nederland.
Bijwerkingencentrum Lareb is het meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen én geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover.
Zowel zorgverleners als patiënten kunnen bijwerkingen bij Lareb melden.
De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen. Op deze site vind je allerlei richtlijnen, protocollen, patiëntenfolders en vacatures.
Deze site is van onderzoekers van het verloskundig consortium (een netwerk van gynaecologen en verloskundigen uit meer dan 70 Nederlandse ziekenhuizen). Hun doel is de beste zorg voor moeder en kind. Je vind op deze site allerlei evaluaties en onderzoeken dit dit doel ondersteunen.
Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp.
Een website van Rutgers met informatie over seksuele gezondheid in 16 talen.